Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Tényleg vízálló? És mennyire? Hogy tesztelitek?

Tényleg vízálló? És mennyire? Hogy tesztelitek?

Akár hosszú kérdésekre is tudunk nagyon röviden válaszolni. (Természetesen ez fordítva is igaz) 

- Tényleg vízálló?
- Igen, tényleg.
- Mennyire vízálló?
- Hát, nagyon.
- Mitől lesz vízálló a bakancs? Hogyan tesztelitek?
- Olvass tovább és megmutatjuk.

Minden bakancsunk vízálló, hiszen extrém körülményekre lettek tervezve, amibe bele tartozik a patakon való keresztül gázolás, a sárban- hóban gyaloglás is. De ha úgy tartja kedved van olyan termékünk, amivel akár hosszú ideig is lógathatod is a lábad a patakban.

Két technika van, ami a vízállóságot biztosítja.

Az egyik egy jól szellőző, vízálló membrán bélés, amit a bőr és a bélés közé varrunk be. (pl. Mt. Meru, Trekker)
A másik eset, amikor a bakancs vízállóságát a bőr ápolása, zsírozása biztosítja. (Mauna Loa, Kilimanjaro classic)
A membrános bakancsban nyugodtan beállhatsz a patakba hosszabb időre is, azoknál a típusoknál, ahol a vízállóságot a zsírozás biztosítja, ott nem ajánljuk. Nem fog beázni, de a bőrnek nem tenne jót. A cél pedig az, hogy minél hosszabb ideig tudd hordani a bakancsot. Érdemes figyelmet és időt szentelni a külső tisztításra és zsírozásra, ezzel meghosszabbítható a bakancs élettartama.

A vízállóság szempontjából az is fontos, hogy a bakancs nyelv része egybe van varrva a felsőrésszel így ott sincs lehetősége a víznek bejutni.

És akkor nézzük, hogy hogy teszteljük.

Egyrészt mi is ezeket a bakancsokat használjuk, kirándulunk, túrázunk bennünk. Másrészt minden termék fejlesztésnél több hónapos teszteléssel győződünk meg arról, hogy tényleg olyan a bakancs ahogy azt mi megálmodtuk.

Vadász, erdész és túrázó vásárlóinkat szoktak segítségünkre lenni, ők akik mindennapi használattal nyúzzák a lábbeliket. Elhiheted, nem szokták kímélni.

De előfordul nem hétköznapi tesztelés is.


Ahogy a képeken is látod, van, amikor leülünk egy tó partjára és amíg kibeszélünk mindent, a vízbe lógatjuk a lábunkat. (jelzem ez nem rövid idő tud lenni )

 

 

 

És az utolsó kép, azt hiszem mindent elmond...

Az úgy kezdődött, hogy……..
Úgy gondoltuk, hogy ha kívülről befelé vízálló a bakancs, akkor ennek fordítva is működnie kell… Amúgy működött is. Egyáltalán nem ázott át, a vízálló membrán nem engedte át a vizet a külső bőr felé.
Ellenben…… a hazafelé út nagyon viccesre sikeredett. A kocsiban le is került a vizes bakancs, amit egy gyors zokniváltás követett.